Interne pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Interne pdf die wordt geopend in het huidige venster. Interne link die wordt geopend in een nieuw venster. Interne link die wordt geopend in het huidige venster. Externe pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Externe pdf die wordt geopend in het huidige venster. Externe link die wordt geopend in een nieuw venster. Externe link die wordt geopend in het huidige venster.

Word leraar!

Overweeg jij een carrière als leraar in het onderwijs? Of wil jij binnen het onderwijs doorgroeien of een overstap maken vanaf een andere sector?

Ga naar Onderwijsloket.nl voor al je vragen. Welke routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening kunt houden als je in het onderwijs wilt werken. Het Onderwijsloket is begin 2020 gestart op initiatief van de Universiteiten van Nederland (UNL) en van de Vereniging Hogescholen (VH). Dit is hét online platform met alle informatie over werken in het onderwijs in Nederland.

De infographic hieronder geeft de academische routes weer naar het leraarschap in het primair en voortgezet onderwijs.

De overstap naar het voortgezet onderwijs is een uitdagende. Een nieuwe opleiding én een nieuwe baan, waarbij je vaak direct voor de klas staat. Daarom ontwikkelden we met de universitaire lerarenopleidingen het voorbereidingsplatform Klaar voor de Stap. Hierop nemen overstappers je mee in hun verhalen en gouden tips, zodat je kan leren van hun ervaringen. Of het nu gaat om de voorbereiding van die allereerste les, het doorlopen van het assessment of fit blijven voor de klas.