Interne pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Interne pdf die wordt geopend in het huidige venster. Interne link die wordt geopend in een nieuw venster. Interne link die wordt geopend in het huidige venster. Externe pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Externe pdf die wordt geopend in het huidige venster. Externe link die wordt geopend in een nieuw venster. Externe link die wordt geopend in het huidige venster.

Innovatief informatica-onderwijs: Co-Teach Informatica

Het innovatieve Co-Teach Informatica programma bestaat uit een online leerlijn en projectonderwijs door gastdocenten. Deze gastdocenten, IT-experts uit het bedrijfsleven, staan samen met een anders-bevoegd schooldocent voor de klas.

Op 17 april wordt er een webinar georganiseerd voor schoolleiders en bestuurders om een korte introductie te geven over Co-Teach Informatica en het programma. Aanmelden voor het webinar kan hier. Of kijk op co-teach.nl.

Een van de vakken in het lijstje met grootste tekorten aan leraren in het voorgezet onderwijs, is het vak informatica. Een vak dat ├╝berhaupt in het curriculum van veel scholen niet wordt aangeboden, maar door een stijgend tekort aan docenten nog minder in de roosters voorkomt. Nu de wereld steeds verder digitaliseert, zijn de kennis en vaardigheden die met informatica worden opgedaan van onschatbare waarde. Willen we de tekorten op de arbeidsmarkt in deze sectoren verminderen dan moeten we leerlingen nu introduceren en enthousiasmeren voor ICT en techniek.

Terwijl er ook op andere manieren hard gewerkt wordt aan meer docenten voor de klas, biedt Co-Teach Informatica een oplossing voor leerlingen en scholen om op korte termijn met informatica te starten. Dat kan zowel op scholen die nog geen informatica aanbieden, of op scholen die geen docenten kunnen vinden. Het programma maakt het mogelijk informatica aan te bieden zonder vakdocent.

Het innovatieve Co-Teach Informatica programma bestaat uit een online leerlijn, en projectonderwijs door gastdocenten. Deze gastdocenten zijn IT-experts uit het bedrijfsleven. Zij staan samen met een anders-bevoegd schooldocent voor de klas.

Co-Teach Informatica is een breed gedragen initiatief, van verschillende universiteiten, UNL, de VO-raad, vakvereniging i&i, SLO en bedrijven.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op via co-teach@uu.nl. Meer informatie is te vinden op co-teach.nl.