Interne pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Interne pdf die wordt geopend in het huidige venster. Interne link die wordt geopend in een nieuw venster. Interne link die wordt geopend in het huidige venster. Externe pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Externe pdf die wordt geopend in het huidige venster. Externe link die wordt geopend in een nieuw venster. Externe link die wordt geopend in het huidige venster.

*Nieuw* Module: De Leerling

Een mooi resultaat van het project Zijinstroom uit het Bestuursakkoord Flexibilisering Lerarenopleidingen: de universitaire lerarenopleidingen hebben samen met Stichting Onderwijs in het Onderwijsloket de module De Leerling ontwikkeld.

De module geeft, met video-interviews en opdrachten, een beeld van leerlingen in het voortgezet onderwijs en hun leefomgeving. De module is bedoeld voor mensen die gaan starten met de lerarenopleiding (in combinatie met een baan of stage), en zich alvast willen voorbereiden op het werken in het onderwijs.

Bètaversie 

Het gaat nog om een bètaversie, maar het is mogelijk om deze al te volgen via deze link. In 2023 wordt een interactief digitaal platform gebouwd waar de module De Leerling op geplaatst wordt. In de toekomst worden nog extra modules toegevoegd, zoals ervaringsverhalen van andere overstappers, meer informatie over het geschiktheidsonderzoek en over het hybride docentschap.