Interne pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Interne pdf die wordt geopend in het huidige venster. Interne link die wordt geopend in een nieuw venster. Interne link die wordt geopend in het huidige venster. Externe pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Externe pdf die wordt geopend in het huidige venster. Externe link die wordt geopend in een nieuw venster. Externe link die wordt geopend in het huidige venster.

Samenwerking in onderwijsregio’s: 27 voorlopers van start

Er gaan 27 definitieve voorlopers aan de slag met de lerende aanpak. Dit doen zij door te leren voor Nederland, te leren van elkaar en met elkaar binnen de regio.

Het tekort aan onderwijspersoneel is een groot maatschappelijk probleem. Dit vraagt om een collectieve aanpak van alle betrokkenen. De onderwijsregio is de plek waar concreet invulling wordt gegeven aan de aanpak lerentekort. Vanaf 6 juli staan 27 voorlopers van deze regio’s klaar en gaan zij van start met de lerende aanpak. Dit doen zij door te leren voor Nederland (landelijk), te leren van elkaar (provinciaal/lokaal) en met elkaar binnen de regio. Dit is in het bestuurlijk overleg van 6 juli 2023, in het bijzijn van Robbert Dijkgraaf, demissionair minister van OCW, besloten door alle onderwijspartners.  

Lees hier het volledige artikel.