Interne pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Interne pdf die wordt geopend in het huidige venster. Interne link die wordt geopend in een nieuw venster. Interne link die wordt geopend in het huidige venster. Externe pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Externe pdf die wordt geopend in het huidige venster. Externe link die wordt geopend in een nieuw venster. Externe link die wordt geopend in het huidige venster.

Groeifondsaanvraag Nationale Aanpak Professionalisering Leraren goedgekeurd

De NAPL realiseert een samenhangend geheel van voorzieningen om de professionele ontwikkeling van leraren gedurende hun gehele loopbaan continu te stimuleren. 

De Nationale Aanpak Professionalisering Leraren (NAPL) krijgt de komende jaren €73 miljoen uit het Nationaal Groeifonds (NGF) onvoorwaardelijk toegekend. Voor de jaren erna reserveert het kabinet €86,5 miljoen. Deze middelen kunnen na evaluatie definitief worden toegekend. Dat werd vandaag bekend gemaakt. De ambitie van de NAPL sluit naadloos aan op de ambities van universiteiten om meer academische leraren op te leiden en te zorgen voor een doorlopende leerlijn.

Lees hier het volledige persbericht. 

Lees hier ook het interview met de auteurs van de Nationale Aanpak Professionalisering Leraren (NAPL).