Interne pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Interne pdf die wordt geopend in het huidige venster. Interne link die wordt geopend in een nieuw venster. Interne link die wordt geopend in het huidige venster. Externe pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Externe pdf die wordt geopend in het huidige venster. Externe link die wordt geopend in een nieuw venster. Externe link die wordt geopend in het huidige venster.

Klaar voor de Stap – digitaal voorbereidingsplatform zij-instromers

Deze week, op de internationale dag van het onderwijs, Stichting Onderwijs in en de universitaire lerarenopleidingen Klaar voor de Stap het platform voor de overstap naar het voortgezet onderwijs.

De overstap is voor zij-instromers een uitdagende. Een nieuwe opleiding én een nieuwe baan, waarbij je vaak direct voor de klas staat. Op Klaar voor de Stap nemen overstappers je daarom mee in hun verhalen en gouden tips, zodat je kan leren van hun ervaringen. Of het nu gaat om de voorbereiding van die allereerste les, het doorlopen van het assessment of fit blijven voor de klas. 

Zo kunnen overstappers met nog meer vertrouwen, inzicht en grip starten aan hun eerste weken. Het platform, verbonden aan Het Onderwijsloket, is ontwikkeld door UNL, de universitaire lerarenopleidingen, schoolopleiders en Stichting Onderwijs in