Interne pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Interne pdf die wordt geopend in het huidige venster. Interne link die wordt geopend in een nieuw venster. Interne link die wordt geopend in het huidige venster. Externe pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Externe pdf die wordt geopend in het huidige venster. Externe link die wordt geopend in een nieuw venster. Externe link die wordt geopend in het huidige venster.

StudentinzetopSchool inspireert studenten om leraar te worden

Studenten vanuit de lerarenopleidingen inzetten in het VO om te helpen én studenten te inspireren voor dat mooie vak van leraar. Dat is de missie van StudentinzetopSchool. En dat ook nog not-for-profit.

In een artikel op website van Voion vertellen studenten Nas, Niels en Sophia over hun ervaringen: “Ik heb besloten om eerst mijn master af te maken en daarna als zij-instromer ook in het onderwijs aan het werk te gaan!”

StudentinzetopSchool won vorig jaar de NRO-prijsvraag “Kansrijke Interventies” en werd gekoppeld aan wetenschappers van de Radboud Universiteit, onderzoekscentrum KBA Nijmegen en Expertisecentrum Nederland om samen onderzoek te doen naar de effectiviteit van deze inzet van studenten in het VO. Gaan leerlingen er beter door leren en heeft het effect op de ervaren werkdruk van docenten? Op dit moment wordt het onderzoek voorbereid en worden de scholen geworven. Vanaf september worden de metingen uitgevoerd en de resultaten komen in de loop van 2024.

Neem deel aan het onderzoek

Aanmelden om als school deel te nemen aan dit onderzoek kan nog! Neem daarvoor contact op met StudentinzetopSchool.