Interne pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Interne pdf die wordt geopend in het huidige venster. Interne link die wordt geopend in een nieuw venster. Interne link die wordt geopend in het huidige venster. Externe pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Externe pdf die wordt geopend in het huidige venster. Externe link die wordt geopend in een nieuw venster. Externe link die wordt geopend in het huidige venster.

Werkbezoek OCW aan EMPO

Op 8 april bracht een delegatie van zeven ambtenaren van het ministerie van OCW een werkbezoek aan de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO) op de locatie Leiden.

Tijdens het bezoek kreeg de delegatie inzicht in de aanleiding en het ontstaan van de EMPO, de doelgroep en de instroom vanuit diverse bachelor en masteropleidingen, de samenstelling van het curriculum, en het onderscheidende van deze volledige WO-masterroute ten opzichte van andere opleidingen die opleiden voor een bevoegdheid voor het PO. Tijdens een lunch met EMPO-studenten praatten de studenten de delegatie bij over hun eigen ervaringen in de opleiding en stage, en over hun ambities voor na het afstuderen. Aansluitend volgden ambtenaren en studenten gezamenlijk een college rekendidactiek. De EMPO wordt in samenwerking aangeboden door de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook de Erasmus Universiteit biedt deze 2-jarige Master aan.